Θρήνος για την 6χρονη στη Θεσσαλονίκη: Της έκαναν ΚΑΡΠΑ – Υπέστη δύο φορές ανακοπή καρδιάς – Τι λέει ο πρόεδρος Σοχού

0

Το κοριτσάκι αισθάνθηκε αδιαθεσία και η μητέρα της τη μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Σοχού, όπου υπεβλήθη σε εξετάσεις και οι γιατροί έκριναν ότι πρέπει να διακομισθεί αμέσως στο «Ιπποκράτειο» Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, το οποίο και εφημέρευει

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, το άτυχο παιδί έφτασε στο νοσοκομείο σε πολύ άσχημη κατάσταση, υποβασταζόμενο και χωρίς σφυγμό, όπου μεταφέρθηκε στα επείγοντα. Κατά τη διάρκεια εξέτασης, το παιδί υπέστη ανακοπή καρδιάς.

Νοσηλευτές, αναισθησιολόγοι και γιατροί από τη ΜΕΘ Παίδων, προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες στο κοριτσάκι και ύστερα από μία ώρα ΚΑΡΠΑ, το παιδί επανήλθε στη ζωή.

Τη στιγμή που οι γιατροί διασωλήνωναν την 6χρονη σε ΜΕΘ, η καρδούλα της δεν άντεξε και υπέστη δεύτερη ανακοπή, με συνέπεια να αφήσει την τελευταία της πνοή.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου του εξάχρονου κοριτσιού θα εξακριβωθούν από τη νεκροψία-νεκροτομή.

Πάντως σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, το παιδάκι τον περασμένο Αύγουστο είχε νοσήσει με κορωνοϊό και τώρα εξετάζεται πως εξελίχθηκε η πορεία της υγείας του και αν είχε πρόβλημα με την καρδιά του από τη στιγμή που γεννήθηκε.

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας της περιοχής, κ. Αθανάσιος Λέτσιος  τόνισε στο GRTimes πως «προσωπικά εγώ ο ίδιος δεν γνώριζα για κάποιο πρόβλημα υγείας το οποίο μπορεί να είχε η μικρή».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Λέτσιος στις ελλείψεις που παρατηρεί σχετικά με τα ασθενοφόρα στην περιοχή του Σοχού, μιας και όπως αναφέρει «ένα ασθενοφόρο δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες 20 οικισμών».

«Εκείνη την ώρα δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο, καθώς όπως γνωρίζω βρισκόταν σε άλλο περιστατικό και έτσι το παιδί μεταφέρθηκε με όχημα της οικογένειας στο νοσοκομείο», σημείωσε.

«Γενικότερα ο κόσμος εδώ στον Σοχό συζητάει για ακόμα μια φορά πως υπάρχει έλλειψη στα ασθενοφόρα. Προσωπικά έχω κάνει θεσμικές παρεμβάσεις για αυτό το θέμα ωστόσο δεν έχει γίνει κάτι» σχολίασε ο ίδιος.

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ